Amy van Kroonenburg

Amy van Kroonenburg

Ambulant begeleidster

“Ik vertrouw erop dat jij alle wijsheid in je hebt die nodig is om opnieuw jouw eigen kracht te ontdekken. Soms heb je even iemand nodig die je helpt daar weer bij te komen. Hoe doe ik dit? Door écht naar jou te luisteren.” (Amy)

Binnen de Borgmolen werk ik als ambulant begeleidster. Als jongerenbegeleidster begeleid ik o.a. jongeren (met of zonder diagnose) in de leeftijd van 12 tot 21 jaar die in hun dagelijks leven vastlopen in het gezin, het onderwijs, de vrije tijd en/of hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Ik bied een luisterend oor en ga, onder het motto 'Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen', samen met de jongere op zoek naar zijn of haar eigen kracht. Deze probeer ik te versterken, waardoor de jongere het vertrouwen terugvindt om het probleem aan te pakken en op te lossen.

Het is voor mij heel belangrijk dat de jongere zich op zijn gemak voelt. De plek waar ik werk, kiest de jongere dan ook zelf. Dit kan dus in De Borgmolen zijn, bij de jongere thuis of bijvoorbeeld al wandelend in de buitenlucht.

Naast de jongere vind ik het belangrijk dat u, als ouder/opvoeder betrokken wordt in dit proces en waar wenselijk het netwerk. Steun ervaren is voor een jongere van essentieel belang om het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hem/ haar heen te vergroten. Daarbij kan het soms lastig zijn om uw jongere te steunen als u elkaar niet goed begrijpt en in conflictsituaties terecht komt. Deze conflicten horen erbij, maar kunnen soms een behoorlijke uitdaging zijn. Samen met u en uw jongere gaan we kijken wat bij kan dragen aan meer begrip voor elkaar en een betere communicatie.

a.vankroonenburg@deborgmolen.nl
T 06 - 27 82 47 21
Borchmolendijk 13
5492 AJ Sint-Oedenrode
linkedin