0

Workshop ‘Ik ben 9!’

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

  • Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?
  • Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?
  • Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?
  • Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteun/en.

Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase, en hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop:

  • Vertel ik jou over de negenjaarsfase
  • Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode
  • Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis
  • Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen

De kosten voor deze workshop van twee en een half uur zijn 40 euro, inclusief thee, koffie en wat lekkers. 

Op 1 februari, 14 maart en 17 april wordt de workshop weer gegeven. Inschrijven kan hier: https://giraffecoaching.clientomgeving.nl/inschrijven