Ambulante begeleiding en behandeling

Als ambulant hulpverlener ondersteun ik kinderen en jongeren tussen 0 en 23 jaar en hun gezinnen, die grote en/of kleine problemen ervaren en vastlopen in het dagelijks leven. Ik kom bij voorkeur in het gezin thuis, in hun veilige en vertrouwde omgeving. Werken vanuit de relatie, waarin talenten en mogelijkheden van ouders en kinderen/jongeren centraal staan, is mijn kracht.

Ilse van Uden

Als orthopedagoog richt ik mij binnen de gezinsbehandeling en - begeleiding op de wederzijdse beïnvloeding tussen het kind zelf en zijn of haar omgeving. Er is aandacht voor het gehele gezin waarin iedereen even belangrijk is. 
Ik werk middels de relatiegerichte methode ‘Beweging-als-houvast’. Wanneer we met elkaar praten, spelen of werken, passen we onze lichaamstaal, tempo en intonatie onbewust aan elkaar aan. Ook elkaar kunnen volgen of initiatief nemen is een vorm van onbewuste communicatie. Soms is dit niet vanzelfsprekend en voelt het alsof praten niet altijd leidt tot gedragsverandering. Middels video-opnamen gaan we samen op zoek naar de balans in de communicatie om deze te herstellen en de wederkerigheid in het contact te versterken.

Voor deze dienst kunt u contact opnemen
met de volgende specialisten