Ilse van Uden

Binnen De Borgmolen ben ik werkzaam als orthopedagoog en bied ik ambulante behandeling- en begeleiding aan gezinnen met uiteenlopende hulpvragen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en de ouder- kindrelatie. 

Ik kom bij het gezin thuis, in hun veilige en vertrouwde omgeving. Ik richt me vanuit de hulpvraag op de wederzijdse beïnvloeding tussen wat het in het kind zelf zit en zijn of haar omgeving. Vanuit mijn professionele visie vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor het gehele gezin waarin iedereen even belangrijk is. Werken vanuit de relatie, waarin talenten en mogelijkheden van ouders en kinderen centraal staan, is mijn kracht.

Het is mogelijk om de onderlinge communicatie/interactiepatronen binnen het gezin in beeld te brengen middels video-analyse. Dit wordt gedaan vanuit de methode ‘Beweging-als-houvast’ die de basis vormt voor de behandeling. Deze methodiek is geschikt en toepasbaar voor kinderen, jongeren- en volwassenen met problemen in het contact met anderen en/of een achterstand in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Er kan sprake zijn van bijvoorbeeld; ADHD/ADD, autisme, hechtingsproblematiek, hoogsensitiviteit etc. Ook wanneer taal niet vanzelfsprekend is, kan er vanuit deze methodiek gewerkt worden met het kind en zijn/haar gezin. 

 

Extra

  • Kinderboek ‘Samen lekker in je vel’: 'Samen lekker in je vel' is een beeldend verhaal dat op laagdrempelige wijze ambulante individuele- en gezinsbegeleiding bespreekbaar maakt en kinderen helpt begrijpen wat dit betekent voor het gezin.

Verkoop via www.bol.com  of via www.praktijkilse.nl