Integratieve kindertherapie en ouderbegeleiding

Zit uw kind niet lekker in zijn vel?

Als ouder wil je maar één ding en dat is dat je kind gelukkig is. Soms is dit niet zo vanzelfsprekend.

Snel boos worden, verdrietig zijn, buikpijn, pesten of nagelbijten… het zijn slechts een paar voorbeelden waar kinderen, die niet lekker in hun vel zitten, last van kunnen hebben. Vaak is het gedrag echter niet de klacht zelf, maar zit er een probleem of emotie achter.

Als integratief kindertherapeut en coach ga ik samen met uw kind op zoek naar de kern van het probleem en de oplossing. Mijn aanpak is kortdurend, speels en effectief.

Mijn naam is Hanneke van Lankveld en binnen de Borgmolen werk ik met veel plezier als integratief kindertherapeut/kindercoach en ouderbegeleider. Mijn uitgangspunt is dat een kind bewust en onbewust weet welk probleem het heeft, het zelf kan oplossen en vaak ook nog weet met welke middelen. Het kind is het uitgangspunt tijdens mijn begeleiding en leidt de weg. Ik vraag en help het kind sturen naar zijn of haar doel. Daarom is het resultaat van mijn therapie/coaching geen snelle pleister op een wond, maar een verandering van binnenuit en blijvend is van aard.

Integratieve kindertherapie is een kortdurende en intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij deze therapie staat het kind centraal en wordt het kind in zijn totaliteit gezien. Integratieve kindertherapie is vraaggericht en procesgestuurd. Door deze benadering maakt het niet uit of het gaat om een klein probleem of iets heel groots. Ieder kind is welkom met zijn of haar probleem.

De voordelen van integratieve therapie

  • Integratieve therapie is heel doelgericht en daarom vaak korter dan andere coachings- of therapievormen.
  • Kinderen vinden de therapie leuk! We tekenen, schilderen, knutselen, vertellen verhalen…
  • Net wat bij uw kind past.
  • Het kind ontdekt en herkent zelf zijn probleem.
  • Het kind ontdekt ook zelf de oplossing.
  • Verandering komt van binnenuit en is blijvend van aard.

Het is mijn passie om elk kind te laten ontdekken en laten voelen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Want immers ieder kind weet het, doet het en kan het.

Maak vrijblijvend kennis

Twijfelt u of integratieve kindertherapie passend is voor uw kind? Bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking. In een persoonlijk gesprek kunt u uw hulpvraag stellen en kan ik u mijn werkwijze uitleggen.

Ouderbegeleiding

Wat kunt u zelf doen?
Als ouders of verzorgers ligt er een belangrijke rol voor u om uw kind te ondersteunen. Wat zijn de juiste dingen om te zeggen of te doen als uw kind het moeilijk heeft? Bij mij kun je ook terecht voor ouderbegeleiding. Samen met u ga ik op zoek naar een optimale manier hoe u als ouder, met alles wat u al in huis hebt, uw kind kan ondersteunen. 

Nieuwsgierig, neem gerust vrijblijvend contact op!
Voor meer informatie kijk op mijn site: www.hannekevanlankveld.nl

Voor deze dienst kunt u contact opnemen
met de volgende specialisten