Training ‘Zelf plannen’

De training Zelf plannen is een effectieve methode om jongeren met AD(H)D planningsvaardigheden aan te leren. In acht individuele sessies worden stap voor stap samen met de jongere planningsvaardigheden aangeleerd en geoefend. De training bevat ook twee oudersessies. Daarnaast zijn optionele sessies toegevoegd om de jongeren en hun ouders te ondersteunen bij sociale problemen.

Jongeren met ADHD ondervinden veel problemen op school en thuis als gevolg van plannings- en organisatieproblemen. Deze training, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, helpt hen plannen en organiseren. Uit onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat de training echt werkt: het helpt jongeren om te plannen en organiseren. 

Bij deze training hoort een werkboek voor de jongere: Zelf plannen werkboek. In dit werkboek staan de oefeningen die in de training aan bod komen waarmee de trainer samen met de jongere aan de slag gaat. 

Deze training wordt vaak gegeven in combinatie met een diagnostiektraject. Voor meer informatie over de kosten neem contact op met één van onderstaande trainers.